Смерть від коронавірусу: до села Високопілля обмежують в’їзд

Автор: Kovyagi  //  Категория: Новости

Смерть від коронавірусу: до села Високопілля обмежують в'їзд

У селі Високопілля Валківського району Харківської області відсьогодні вводяться обмеження на в’їзд і виїзд у зв’язку із виявленням коронавірусної хвороби у жительки, смерть якої наступила 13 квітня.

Про це повідомила голова Високопільської сільської ради Світлана Шумейко.

«Закрилося село на карантин. На два тижні поки що», — сказала Шумейко.

На питання, що це означає, голова сільради відповіла: «Згідно постанови, будуть виїжджати тільки ті, які працюють на необхідних об’єктах — медпрацівники, ДСНСники, у кого є довідка, що без них не можна обійтись на роботі. Ввезення продуктів харчування буде здійснюватися згідно графіка нашими підприємцями, які надали свої документи, що вони мають право проїжджати блокпост, завозити вої продукти харчування. Хліб буде завозитися. Паніки ніякої нема. Зберігаємо спокій. Люди всі з розумінням відносяться до цього».

У селі попереджають жителів: люди старше 60 років не повинні виходити на вулицю.

«Щоб не було скупчень біля магазину, розвішуємо роз’яснювальні матеріали, обдзвонюємо, кого можна, відстежуємо людей, хто старше 60 років, у кого нікому принести продукти харчування для того, щоб ми могли забезпечити їх продуктами. Поки в такому режимі», — зазначила вона.

За її словами, померла жителька — пенсіонерка, ніде не працювала. Де жінка могла заразитися коронавірусом, у сільраді не знають.

З ким спілкувался пенсіонерка останнім часом, встановлюють. «Ще поки ні, ще мені не надали такого списку», — сказала Шумейко.

Що відомо
— На 15 квітня на Харківщині зафіксовано 25 випадків коронавірусу.

— 15 квітня стало відомо про першу смерть у жінки, в якої діагностували СОVID-19. Як з’ясувалося, 71-річна жінка з села Високопілля Валківського району померла у Валківській ЦРЛ ще 13 квітня. Коронавірус в неї підтвердили лабораторним шляхом.

-За словами голови Харківської облради Сергія Чернова, у населених пунктах із підтвердженими випадками СOVID-19 рішення про обмеження приймають у взаємодії різних служб.

Джерело suspilne.media

Тэги: , , , , , , , , , , ,

Поделись с друзьями:

Написать коментарий