Суд заарештував 20 свердловин компанії Еско-Північ

Автор: Kovyagi  //  Категория: Новости, Полезное, Разное

Свердловина Журавлина #2. Суд заарештував 20 свердловин компанії Еско-Північ

Департамент по боротьбі з економічними злочинами Генеральної прокуратури України почав серію обшуків у справі ухилення від податків найбільшої приватної газодобувною компанією Еско-Північ, підконтрольної екс міністру екології Миколі Злочевському. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко в Фейсбуці (2 серія війни з газовою мафією.).

Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури і наклав арешт на 20 свердловин газодобувної компаній «Еско-Північ», що належить екс-міністру екології Миколі Злочевському. Про це йдеться в ухвалі суду від 1 липня, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Зокрема, були арештовані 2 свердловини на Деркачівсько-Войтенівській площі(одна з них находиться на території Ков’ягівської селищної ради), 5 свердловин — на Карайкозовском родовищі, 12 — на Рокитнянському родовищі і 1 — на Роганській площі (всі — Харківська область).

Разом з арештом суд заборонив ТОВ «Енерго-сервісна компанія»Еско-Північ» продавати добуті на свердловинах вуглеводні.

Арешт був накладений в рамках досудового розслідування Генпрокуратури №42014000000000375 від 7 липня 2014 року щодо привласнення грошових коштів службовими особами держкомпанії «Укргазвидобування» протягом 2010-2014 років при виконанні договорів про спільну діяльність, а також за підозрою в ухилянні від сплати податків посадовими особами радя компаній з групи Burisma (належить Злочевському).

В рамках цього ж перовадження, суд заарештував 12 свердловин ТОВ «Перша українська газонафтова компанія» (належить Злочевському) на Пролетарському родовищі в Дніпропетровській області та 1 свердловину «Сістемойлінженерінг» (належить кіпрській «Diloretio Holdings Ltd) на Водянівській площі в Харківській області.

Як повідомлялося, Злочевський є власником компанії Burisma Holdings, яка заснована в 2002 році.
До її складу входять 4 операційні компанії, що займаються розробкою родовищ і видобутком вуглеводнів, — енергосервісна компанія «Еско-Північ«, «Парі«, «Перша українська газонафтова компанія» та «Алдеа«. Burisma Holdings володіє 20 ліцензіями на видобуток вуглеводнів в Україні.
Джерело: Українські Новини

Печерский райсуд арестовал 20 скважин компании «Еско-Північ» | podrobnosti.ua
Генпрокуратура обыскала офис компании ЭСКО-Север.
Расследование: добыча Николая Злочевского
Газодобывающие активы, от которых открещивался бывший глава Минэкологии, а ныне – член СНБО, до сих пор принадлежат ему.

Брифінг Генерального прокурора України Юрія Луценка 07.07.2016

Свердловина Журавлина #2 і УПГ станом на 11.07.2016 р.(на деревах поряд майже немає листків)

Тэги: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Поделись с друзьями:

2 комментария к “Суд заарештував 20 свердловин компанії Еско-Північ”

  1. Виктор прокоментировал(а):

    Знову показові виступи за компанію «Єско-Північ», але те що за все в житті прийдеться відповідати, що прийшов час повертати незаконно награбоване давно настав! Мабуть і Т.Бурдейний і С.Ткаченко теж накивають п’ятами за кордон. Треба взяти за я…ця і наших місцевих слуг народу, які давали дозвіл на видобуток газу нетрадиційним способом, погоджували робочий проект без згоди громади, не протидіяли, а навпаки сприяли незаконним діям цієї компанії. Внаслідок село «процвітає» — розбитими дорогами, бур’янами, забрудненим повітрям, на деревах повсихало листя, продовжує зникати вода в колодязях непридатна для пиття, а скільки людей хворіє та помирає??? Та і це вас не зупиняє. Думаєте, що будете жити вічно і без хвороб? Виздихаєте як і ми! Може похоронять вас в дорожчих гробах та з «почестями», але черви з’їдять вас, як і нас! Смерть вона справедлива! Тому не можу сказати що у вас немає розуму, зате совість відсутня!

  2. Ірина прокоментировал(а):

    Дай Боже розуму слугам народу, які надавали дозвіл на видобуток газу нетрадиційним способом!!! Дай Боже розуму людям, які обирають місцеву владу!!!

Написать коментарий